U bevindt zich hier: Home > Over de Piet Roordakliniek

Over de Piet Roordakliniek

De Piet Roordakliniek is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan cliënten die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken.

Onze cliëntengroep kenmerkt zich door problematiek op verschillende gebieden, namelijk persoonlijkheidsproblematiek (met name antisociale persoonlijkheidsstoornis), verslaving, criminaliteit en psychiatrische problematiek.

De Piet Roordakliniek biedt behandeling aan deze groep cliënten door middel van een geïntegreerde benadering, waarbij gelijktijdig aandacht is voor de verschillende probleemgebieden.

Locatie Zutphen en Apeldoorn
De Piet Roordakliniek bestaat uit twee locaties, te weten Zutphen en Apeldoorn. Locatie Zutphen heeft een gesloten behandelsetting (beveiligingsniveau 3) en biedt een veilige start van de behandeling en mogelijkheid tot onderzoek op motivatie en behandelbaarheid. Locatie Zutphen biedt ook een besloten behandelsetting (beveiligingsniveau 2), waarin cliënt regelmatiger buiten de kliniek verblijft. Locatie Apeldoorn biedt een open behandelsetting (beveiligingsniveau 1), veelal als vervolgbehandeling na verblijf in Zutphen en gericht op resocialisatie. Cliënten kunnen instromen op het voor hen geschikte beveiligings- en zorgzwaarteniveau. Het totale traject biedt plaats aan ruim 70 cliënten.